دامپر

دامپر

دامپر یک دستگاه کوچک اما کاربردی در زمینه ساختمان سازی شناخته می شود. به طور کلی، ماشین های دامپر برای حمل مصالح مورد نیاز برای ساخت پروژه های عمرانی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع این ماشین ها با حمل مواد و مصالح به قسمت های مختلف کارگاه های تولید مصالح می توانند باعث تسهیل و افزایش سرعت در انجام کار شوند. در محتوای زیر در مورد ماشین حمل مصالح و ویژگی ها و کاربردهای آن توضیحاتی به شما مخاطبان عزیز می دهیم. پس با همراهی کردن ما تا آخر مقاله، اطلاعات خود را در مورد این ماشین های کاربردی افزایش دهید.

دامپر چیست و چه کاربردی دارد؟

دامپر یا حمل کننده مصالح یک دستگاه سریع و کاربردی است که تمامی فعالان در عرصه ساخت و ساز با آن آشنایی دارند. احتمالا تمامی شما با فرغون آشنایی دارید. ماشین های دامپر شکل پیشرفته تری از فرغون هستند که سرعت، دقت و گنجایش بیشتری دارند. در گذشته برای حمل مصالح در کارگاه های تولیدی و یا پروژه های عمرانی در مسافت های کوتاه از فرغون استفاده می شد. گنجایش باکت فرغون بسیار کم و کنترل آن حین حمل مصالح سنگین، سخت است. اما با طراحی و تولید دستگاه های Dumper سرعت حمل مصالح تا حد زیادی افزایش پیدا کرد. این ماشین ها دارای یک باکت برای حمل مصالح هستند و برای کنترل آن ها به یک راننده یا نیروی انسانی نیاز است. سرعت و دقت این دستگاه ها، بسیار بالاست و از این طریق می توانند در پیشرفت کارها به شما کمک کنند.

دامپر چیست

بررسی اجزای تشکیل دهنده دامپر

یک دامپر از اجزای مختلفی تشکیل شده است. از مهم ترین قسمت های این دستگاه می توان به موتور آن اشاره کرد. موتورهای این دستگاه معمولا با سوخت دیزلی کار می کنند. این دستگاه دارای دو شاسی در قسمت جلو و پشت ماشین است. به علاوه یک کابین برای نشستن راننده و کنترل دستگاه تعبیه شده است. راننده یا اپراتور می تواند از طریق این کابین، کنترل ماشین را در دست بگیرد. کابین این دستگاه بدون سقف طراحی می شود تا راننده احاطه کاملی به اطراف داشته باشد.

از دیگر اجزای دامپر می توان به باکت حمل مصالح اشاره کرد. این باکت در قسمت جلویی دستگاه تعبیه شده است و به مانند یک جرثقیل کوچک عمل می کند. مصالح درون این باکت قرار می گیرند و به مکان های مختلف منتقل می شوند. این ماشین ها، مانند بسیاری از ماشین های صنعتی دارای چرخ نیز هستند.

بررسی کاربردهای دامپر

در چه مکان هایی می توان از دامپر استفاده کرد؟ این سوال احتمالا در ذهن شما هم شکل گرفته است. باید بگوییم که استفاده از این دستگاه به مکان های خاصی محدود نمی شود. شما می توانید جهت انجام کارهای مختلف از این دستگاه استفاده کنید. البته از این ماشین های کوچک و پر سرعت بیشتر در کارگاه های تولید مصالح استفاده می شود. این دستگاه ها می توانند در بارگیری مصالح توسط ماشین های بزرگ کمک کنند. با استفاده از این دستگاه می توان سرعت و دقت بارگیری مصالح در عملیات ترانزیت را افزایش داد.

از دیگر کاربردهای دستگاه دامپر می توان به استفاده از آن ها در محوطه های ساختمان سازی اشاره کرد. در عملیات ساختمان سازی، یکی از مهم ترین مراحل، حمل مواد و مصالح است. با استفاده از این دستگاه می توان به راحتی و در نهایت دقت این کار را انجام داد. به علاوه این دستگاه می تواند در تخلیه و انتقال نخاله های ساختمانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کاربرد دامپر

آیا دامپرها انواع مختلفی دارند؟

به طور کلی، تمامی دستگاه های دامپر کاربرد یکسانی دارند اما در مواردی دارای تفاوت نیز هستند. برای مثال یکی از تفاوت های موجود در انواع مختلف این ماشین، نحوه تخلیه مصالح است. ماشین های مذکور، از نظر نحوه تخلیه مصالح به 3 نوع تقسیم می شوند. بعضی از آن ها که ساختار ساده تری دارند مصالح را به صورت ساده و توسط جک های هیدرولیکی تخلیه می کنند. در نوع دوم، باکت دستگاه قابلیت چرخش دارد. بنابراین می تواند بار را در جهت های مختلف تخلیه کند. در نوع سوم که پیشرفته تر از انواع قبلی است، باکت علاوه بر چرخش قادر به بالا و پایین رفتن نیز می باشد. در عملیات دپوی مصالح بهتر است نوع سوم مورد استفاده قرار گیرد. اما در موارد ساده و معمولی می توانید به راحتی از مدل های ساده و چرخشی استفاده کنید.

دامپرها از نظر ظرفیت نیز به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. بعضی از آن ها دارای ظرفیت بیشتر و بعضی دیگر دارای ظرفیت کمتری هستند. شما می توانید با توجه به نیاز، بودجه و هدفی که در نظر دارید، یکی از انواع مختلف این دستگاه را انتخاب کرده و خریداری کنید. البته بهتر است حتما قدرت موتور، ظرفیت دستگاه، سرعت انجام کار و... را مورد بررسی قرار دهید.

قیمت دامپر چطور تعیین می شود؟

در این بخش از محتوا سعی می کنیم عوامل موثر بر افزایش یا کاهش قیمت دامپر در بازار را مورد بررسی قرار دهیم. دستگاه های دامپر معمولا با توجه به عوامل مختلفی قیمت گذاری می شوند. همان طور که گفتیم، این دستگاه ها انواع مختلفی دارند. مدل های ساده نسبت به دیگر مدل ها قیمت ارزان تری دارند. دستگاه های دارای باکت چرخشی از قیمتی متوسط و دستگاه های دارای باکت چرخشی و بالا و پایین رونده، از قیمت گران تری برخوردار هستند. ظرفیت دستگاه نیز بر قیمت آن تاثیر گذار است. هر چه دستگاه مورد نظر شما از ظرفیت بیشتری برخوردار باشد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت. قدرت موتور، جنس باکت و... نیز روی قیمت تاثیر مستقیم دارند. بعضی از دستگاه ها با متریال هایی با کیفیت و مقاوم ساخته می شوند که قیمت آن ها به مراتب بالاتر از نمونه های معمولی موجود در بازار می باشند.

قیمت دامپر

بررسی مزایا و معایب استفاده از دستگاه دامپر

استفاده از دستگاه دامپر چه مزایا و معایبی دارد؟ از مهم ترین مزایای این دستگاه می توانیم به قدرت مانور بالا، افزایش سرعت انجام کار و قیمت مقرون به صرفه اشاره کرد. اما این دستگاه دارای معایبی نیز می باشد. برای مثال، بهتر است این ماشین ها در حمل مصالح در فواصل نزدیک مورد استفاده قرار گیرند. در صورت دور بودن فاصله نمی توان از این دستگاه استفاده کرد. به علاوه این دستگاه ها تا حدی خطرناک نیز هستند. برای مثال ممکن است هنگام حمل بارهای سنگین، واژگون شوند. برای جلوگیری از بروز چنین خطراتی بهتر است با دستگاه بیش از ظرفیت مجاز، بار منتقل نکنید. همچنین می توانید از راننده ای حرفه ای و کاربلد کمک بگیرید.

خلاصه و جمع بندی

در این مقاله ابتدا در مورد دستگاه های دامپر توضیحاتی دادیم. با ذکر مثال هایی کاربردهای مختلف این دستگاه را به شما معرفی کردیم. سپس به بررسی انواع مختلف این دستگاه پرداختیم. این ماشین ها از نظر تخلیه بار و ظرفیت باکت دارای تفاوت هایی هستند که به طور کامل آن ها را برای شما مخاطبان عزیز شرح دادیم. سپس بخش های مختلف این دستگاه را مورد بررسی قرار دادیم و در مورد عملکرد هر بخش از دستگاه توضیحاتی ارائه کردیم. در ادامه محتوا نیز در مورد قیمت این ماشین ها و عوامل موثر بر کاهش یا افزایش قیمت این محصولات، توضیحاتی دادیم. در پایان نیز مزایا و معایب ماشین های دامپر را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم مطالبی که در این مقاله ذکر شد، زمینه آشنایی شما با این ماشین ها و کاربرد آن ها را فراهم کرده باشد.

مزایای دامپر