باکت بالابر

باکت بالابر

باکت بالابر یک وسیله کاربردی است که در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. احتمالا بارها به این قضیه فکر کرده اید که چطور می توان مصالح و مواد مورد نیاز برای ساخت ساختمان های مرتفع را به بالا انتقال داد. برای این کار نمی توان از نیروی انسانی استفاده کرد. چرا که هم سرعت کار پایین می آید و هم ممکن است این کار از لحاظ ایمنی برای کارگران خطرناک باشد. بنابراین باید از یک شیء خارجی برای این کار استفاده کرد. در ساختمان های خیلی بلند معمولا از جرثقیل ها و بالابرهای اتوماتیک استفاده می شود. اما در ساختمان هایی با ارتفاع متوسط می توان از باکت های بالابر استفاده کرد. در این محتوا قصد داریم در مورد بالابر مصالح ساختمانی یا همان باکت بالابر توضیحاتی به شما ارائه دهیم. پس همراه ما باشید.

باکت بالابر چیست؟

باکت بالابر یک وسیله است که برای انتقال مصالح به طبقات بالایی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه شامل یک باکت است که مصالح و مواد داخل آن قرار می گیرند. یکی از مهم ترین کارها در جریان ساخت ساختمان های بلند و مرتفع، انتقال مصالح به طبقات بالایی است. برای این کار می توان از دستگاه های مختلفی استفاده کرد. اما باکت های بالابر هم استفاده راحت تری دارند و هم دارای قیمت مناسبی هستند. از این رو به وسیله ای کاربردی در ساخت و ساز تبدیل شده اند.

شرح کاربردهای مختلف باکت بالابر

همان طور که گفتیم از باکت بالابر بیشتر در زمینه ساخت و ساز و انتقال مصالح استفاده می شود. اما این دستگاه کاربردهای دیگری نیز دارد. اگر کمی با شیوه کار در معدن و یا چاه های استخراجی آشنا باشید، حتما می دانید که در چنین فضاهایی نیز کارگران به باکت های بالابر نیاز دارند. در عملیات حفر چاه و یا استخراج معدن، می توان با استفاده از این باکت ها توده های خاک و سنگ را جا به جا کرد و به سطح زمین انتقال داد.

حال بیایید یک کاربرد دیگر از باکت بالابر را بررسی کنیم. احتمالا این موضوع برای شما هم پیش آمده که در واحدی فاقد آسانسور زندگی کنید. معمولا در چنین شرایطی انتقال بعضی از لوازم منزل به خانه از راه پله، کاری سخت، پر زحمت و زمان بر است. در چنین شرایطی نیز با توجه به  ابعاد و اندازه وسیله مورد نظر خود می توانید از دستگاه های بالابر استفاده کنید. البته در چنین کاربردهایی باید حتما جوانب احتیاط و ایمنی کار را رعایت کنید. گاهی در شرکت های ترانزیتی و حمل بار نیز، برای انتقال بار به داخل انبار، از باکت های بالابر استفاده می شود.

معرفی انواع باکت بالابر

باکت بالابر در انواع مختلفی تولید شده و در بازار عرضه می شود. به طور کلی این دستگاه از یک گیربکس، باکت، موتور، پایه، سیم بکسل و... می باشد. موتور بخشی است دستگاه است که وظیفه ایجاد نیرو برای حرکت آن را به عهده دارد. موتورهای دستگاه های بالابر، دارای قدرت های مختلفی هستند. بعضی از آن ها تکفاز و برخی دیگر سه فاز هستند. شما باید متناسب با حجم کار خود، دستگاهی مناسب و به صرفه انتخاب نمایید. موتورهای 3 فاز می توانند وزن حدود 300 تا 700 کیلوگرم را نیز تحمل کنند.

یکی دیگر از اجزای مهم باکت بالابر، بخش باکت آن است. باکت همان محفظه ای است که مواد و مصالح درون آن قرار می گیرند. این باکت ها انواع مختلفی دارند. باکت های حمل مصالح، باکت های 4 گوش حمل نخاله های ساختمانی، باکت های سطلی شکل برای حفر چاه و... از مهم ترین انواع آن ها به شمار می روند.

در خرید باکت های بالابر باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای این که بتوانید یک باکت بالابر مناسب و با قیمتی به صرفه خریداری کنید، باید به نکاتی توجه نمایید. اولین مسئله دقت به قدرت و ظرفیت دستگاه است. شما باید ابتدا حجم کاری روزانه خود را مورد محاسبه قرار دهید و با توجه به آن یک دستگاه مناسب برای خود انتخاب کنید. مسئله دیگر، سیم بکسل دستگاه است. سیم بکسل یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده باکت های بالابر است. این سیم بکسل ها، بخش بزرگی از وزن مصالح را تحمل می کنند. بنابراین باید دارای کیفیت و استاندارد مناسبی باشند. ضخامت و قدرت این سیم بکسل ها باید با میزان تحمل وزن دستگاه متناسب باشد.

برای خرید باکت بالابر خوب و مطمئن، حتما به فروشگاه های مجاز و قانونی مراجعه کنید. متاسفانه بعضی از افراد سودجو، باکت های بی کیفیت را با نام باکت اصل و با قیمت پایین تر به مشتری ارائه می کنند. ممکن است شما نیز به دلیل قیمت کم دستگاه در چنین فروشگاه هایی نسبت به خرید آن ترغیب شوید. اما باید دقت کنید که خرید کالای بی کیفیت می تواند از چند جهت شما را با مشکل مواجه کند. اول این که چنین دستگاه هایی معمولا ضمانت نامه رسمی ندارند. بنابراین در صورت خرابی دستگاه، نمی توانید به صورت قانونی از خدمات پس از فروش آن برخوردار شوید. اما فراتر از مسئله مالی، ایمنی دستگاه است. از آن جایی که دستگاه مذکور در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد، باید حتما از ایمنی بالایی برخوردار باشد. وگرنه ممکن است جان کارگران، مهندسان و... به خطر بیفتد.

قیمت دستگاه باکت بالا بر چطور تعیین می شود؟

حال شاید این سوال در ذهنتان شکل گیرد که قیمت باکت بالابر چقدر است؟ متاسفانه نمی توانیم قیمتی ثابت و مشخص برای دستگاه ها به شما معرفی کنیم. دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد. اول این که تمام دستگاه ها دارای امکانات، قدرت و ویژگی های یکسانی نیستند. بنابراین قیمت آن ها نیز با هم متفاوت خواهد بود. برای مثال دستگاه هایی که با الکتروموتور سه فاز کار می کنند، معمولا قدرت و تحمل وزن بیشتری نسبت به الکتروموتورهای تک فاز از خود ارائه می دهند. پس بدیهی است قیمت آن ها نیز کمی بیشتر باشد. به طور کلی هر چه دستگاه از کیفیت بیشتری برخوردار باشد، معمولا قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

البته داخلی یا خارجی بودن باکت بالابر نیز روی قیمت آن موثر است. اجناس ایرانی معمولا قیمت کمتری نسبت به نمونه های مشابه خارجی دارند. اما این قیمت پایین دال بر بی کیفیتی دستگاه ایرانی نیست. باید دقت کنید که کالاهای خارجی با ارز خارجی خریداری می شوند. به علاوه هزینه های واردات و گمرک کالا نیز به آن ها تعلق می گیرد. بخشی از این تفاوت قیمت به همین موارد بر می گردد. مسئله بعدی، برند دستگاه است. شرکت های معتبر به دلیل نام و آوازه ای که دارند، محصولات خود را با قیمت بالاتری به فروش می رسانند. به طور کلی بهتر است در خرید این دستگاه، قبل از قیمت به کیفیت و ایمنی محصول دقت کنید.

خلاصه و جمع بندی مقاله

در این مقاله ابتدا باکت بالابر را به شما مخاطبین عزیز معرفی کردیم و سپس کاربرد اصلی آن را برای شما شرح دادیم. در ادامه، سایر کاربردهای محصول را نیز با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم. همچنین در مورد انواع مختلف این دستگاه و اجزای تشکیل دهنده آن ها نیز توضیحاتی به شما ارائه دادیم. سپس نکاتی طلایی

برای خرید محصول به شما یاد دادیم. با دقت به نکات ذکر شده، می توانید مناسب ترین دستگاه را برای خود خریداری کنید. در پایان محتوا نیز نحوه تعیین قیمت دستگاه های باکت بالابر را برای شما شرح دادیم. امیدواریم از مطالب بهره کافی برده باشید.