نوار نقاله

نوار نقاله

نوار نقاله یک ابزار دقیق و کاربردی است که در کارهای مختلف، خصوصا صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. از این دستگاه بیشتر برای انتقال وسایل از جایی به جای دیگر استفاده می شود. اگر با این دستگاه ها کار کرده باشید، حتما با نام متداول آن ها یعنی کانوایر نیز آشنایی دارید. در این مقاله دستگاه نوار نقاله و انواع مختلف آن را به شما معرفی می کنیم. همچنین با بررسی کاربردهای آن، شما را با وجوه مختلف استفاده از این دستگاه آشنا خواهیم کرد. پس می توانید با همراهی کردن ما تا آخر مقاله، دانسته های خود را در این باره افزایش دهید.

نوار نقاله چیست؟

اجازه دهید ابتدا دستگاه نوار نقاله را به شما معرفی کنیم. همان طور که در بخش ابتدایی محتوا گفتیم، نوارهای نقاله، دستگاه هایی هستند که مواد و محصولات مختلف را از نقطه ای به نقطه ای دیگر انتقال می دهند. همان طور که از نام این دستگاه ها مشخص است، طراحی آن ها به صورت یک نوار در ابعاد مختلف است. اگر تا حدودی با صنایع مختلف آشنا باشید و از کارخانه های متنوع بازدید کرده باشید، احتمالا بارها نوارهای نقاله را در این مجموعه ها مشاهده کرده اید.

دستگاه های نوار نقاله انواع مختلفی دارند. به طور کلی، این دستگاه، از یک جریان پیوسته برای انتقال اشیا و اجسام مختلف استفاده می کند. در ادامه شما را با انواع مختلف این نوارها آشنا می کنیم و کاربرد هر یک را برای شما شرح می دهیم.

نوار نقاله چیست

معرفی انواع مختلف نوار نقاله

همان طور که گفتیم، نوار نقاله در انواع مختلفی طراحی و تولید شده و در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این انواع، نوارهای نقاله تلسکوپی هستند. نوارهای نقاله تلسکوپی به صورت تلسکوپ باز و بسته می شوند. از این نوع کانوایر، بیشتر در باربری و ترانزیت استفاده می شود.

 از دیگر انواع نوار نقاله می توانیم به نوارهای رولیکی اشاره کنیم. نوارهای نقاله رولیکی، از چند رول تشکیل شده اند. این رول ها غالبا فلزی بوده و در کنار هم قرار می گیرند. حرکت رول ها در کنار هم می تواند باعث انتقال اجسام شود. بیشترین استفاده از این نوارهای نقاله را می توان در صنایع و کارخانه جات تولید و بسته بندی مواد غذایی اشاره کرد. برای مثال اگر سری به صنایع سورتینگ میوه بزنید، حتما این دستگاه ها را مشاهده خواهید کرد.

نوارهای نقاله اسلات نیز نوعی دیگر از کانوایرها هستند که بیشتر در صنایع خودرو سازی کاربرد دارند. از نوارهای نقاله اسلات در هنگام مونتاژ قطعات خودرو، ساخت بدنه، تست و آزمایش محصول و... استفاده می شود. نوار نقاله زنجیری نیز دسته ای از انواع پر

کاربرد این دستگاه هستند.

کاربرد انواع مختلف نوارهای نقاله

حال بهتر است با کاربردهای انواع مختلف نوار نقاله بیشتر آشنا شویم. البته در بخش قبلی و حین معرفی انواع مختلف این محصول، توضیح مختصری در مورد کاربردهای آن نیز دادیم. اما در این بخش به صورت جزئی تر به شرح این کاربردها می پردازیم.

شرح کاربردهای نوار نقاله

  • از مهم ترین کاربردهای نوار نقاله می توانیم به استفاده از آن در معادن اشاره کنیم. همان طور که می دانید در معادن برای انتقال سنگ، کلوخ، مواد معدنی و... به یک دستگاه حامل نیاز است. نوارهای نقاله می توانند این کار را به خوبی و با سرعت بالایی انجام دهند.
  • از دیگر موارد استفاده از نوار نقاله می توانیم به صنایع شیمیایی اشاره کنیم. در صنایع شیمیایی گاهی به حمل و انتقال موادی نیاز است که برای سلامت انسان خطرناک هستند. برای حمل این مواد نمی توان از نیروی انسانی استفاده کرد. بنابراین بهترین راه کار استفاده از نوارهای نقاله است.
  • بارگیری و ترانزیت: نوارهای نقاله، کاربرد فوق العاده ای در بارگیری و ترانزیت محصولات دارند. برای بارگیری مصالح ساختمانی، بارگیری و
  • ترانزیت محصولات از کامیون ها به انبار و... از انواع مختلف نوار نقاله استفاده می شود. در فرودگاه ها نیز از نوارهای نقاله به منظور انتقال چمدان های مسافران استفاده می شود.
  • کارخانه بتن آماده و در بچینگ راه ماشین نوار نقاله وظیفه حمل مصالح در زیر فیدر و انتقال آن به میکسر را دارد و و مواد مخالف داخل فیدر به وسیله دریچه باز و بسته و به داخل نوار هدایت می شوند.
  • کارگاه های تولید بلوک زن و در دستگاه بلوک زن ثابت برای انتقال ملات آماده بلوک از زیر میکسر ناری ساز به داخل سیلوی دستگاه انتقال می دهد و از سیلو به شن کش دستگاه انتقال می دهد.
  • برای دستگاه تولید آجر پازلی و دیگر قطعات بتنی مواد از زیر میکسر ناری ساز به دستگاه مربوطه انتقال داده می شود.

بررسی اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله

حال بیایید دستگاه نوار نقاله را از بعد فنی مورد بررسی قرار دهیم. برای بررسی این دستگاه از نظر فنی باید اجزای مختلف آن را بررسی کنیم. نوار یا همان تسمه، یکی از مهم ترین اجزای این دستگاه است. این بخش همان قسمت از دستگاه است که مواد و اشیا روی آن قرار می گیرند و منتقل می شوند. دور این نوار را یک قاب احاطه کرده است. از دیگر اجزای مهم دستگاه می توان به غلتک ها اشاره کرد. غلتک ها درست در بخش زیرین نوار قرار می گیرند. با چرخش غلتک ها، نوار شروع به حرکت می کند. موتور نیز یک بخش مهم از دستگاه است. موتور وظیفه دارد نیروی لازم برای حرکت دستگاه مورد نظر را تامین کند.

مزیت های نوار نقاله

از دیگر اجزای تشکیل دهنده دستگاه نوار نقاله می توان به گیربکس اشاره کرد. گیربکس یا همان جعبه دنده، وظیفه تنظیم سرعت دستگاه را بر عهده دارد. به علاوه اتصالات و درجاتی نیز وجود دارند که وظیفه اتصال اجزا به یکدیگر و کنترل میزان کشش تسمه را به عهده دارند.

قیمت نوارهای نقاله بر چه مبنایی تعیین می شود؟

قیمت نوار نقاله بر چه اساسی تعیین می شود؟ این سوال ذهن بسیاری از صنعتگران و فعالان صنایع مختلف را مشغول کرده است. باید بگوییم که نوارهای نقاله با قیمت های متنوعی در بازار قابل دسترسی هستند. قیمت این دستگاه ها معمولا بر مبنای امکانات و شرایط آن ها تعیین می شود. برای مثال، دستگاهی که از قدرت و سرعت بیشتری برخوردار است، قیمت بیشتری نیز خواهد داشت. برند دستگاه نیز روی قیمت آن تاثیراتی دارد. معمولا شرکت هایی که دارای برند معتبر هستند، محصولات خود را با قیمت بالاتری به مشتری ارائه می کنند.

از دیگر عوامل دخیل در تعیین قیمت نوار نقاله، می توان به نوع آن اشاره کرد. همان طور که گفته شد، نوارهای نقاله در انواع مختلف زنجیری، تلسکوپی، رولیکی و... تولید می شوند. هر یک از این انواع قیمت هایی مخصوص به خود دارند. یا جنس و ابعاد نوار نیز بر قیمت دستگاه تاثیر گذار است. بدیهی است هر چه ابعاد نوار نقاله بزرگ تر و یا جنس آن بهتر باشد، قیمت دستگاه نیز به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد. یکی دیگر از ملاک های تعیین کننده قیمت، داخلی یا خارجی بودن دستگاه است. دستگاه های داخلی در بهترین انواع، از دستگاه های متوسط خارجی کیفیت بیشتر و قیمت پایین تری دارند. چرا که خریداری آن ها با پول رسمی کشور انجام می شود و از طرفی، هزینه های اضافی مانند هزینه گمرک روی آن ها اعمال نمی شود.

خلاصه و جمع بندی مقاله

در این مقاله ابتدا به معرفی نوار نقاله پرداختیم. نام دیگر دستگاه را به شما معرفی کردیم و کاربرد اصلی آن را نیز برای شما شرح دادیم. سپس انواع مختلف نوارهای نقاله را به شما معرفی کرده و در مورد هر یک از آن ها توضیحاتی دادیم. در ادامه محتوا به بررسی کاربردها و مزیت های مختلف نوارهای نقاله در صنایع مختلف پرداختیم. معادن، ساختمان ها، صنایع تولید مواد غذایی، صنایع شیمیایی و کشاورزی و... از جمله مکان هایی هستند که می توان در آن ها از نوارهای نقاله استفاده کرد. در ادامه مبحث، ساختمان دستگاه را برای شما تشریح کردیم. بخش های مختلف آن را به شما معرفی کرده و وظیفه هر یک از بخش ها را شرح دادیم. در پایان مقاله نیز، تمامی جوانب در تعیین قیمت نوار نقاله را مورد بررسی قرار دادیم. امید است اطلاعات ذکر شده، زمینه آشنایی شما با این دستگاه صنعتی را فراهم کرده باشد.

قیمت نوار نقاله