مینی لودر

مینی لودر

یکی از مهم‌ترین و پرکاربرد‌ترین ماشین آلاتی که در صنایع مختلفی همچون ساختمان‌سازی، خدمات شهری، صنایع پمپ‌سازی، خاک‌برداری، گود‌برداری، راه‌سازی، پل‌سازی و... مورد استفاده قرار می‌گیرد، مینی لودر است. این وسیله همان طور که از اسم آن بر می‌آید، نسبت به انواع لودر‌های دیگر سایز بسیار کوچک‌تری دارد؛ به طوری که می‌توان از مینی لودر‌ها در اکثر مناطق و قسمت‌های مورد نیاز استفاده کرد. در حالی که لودر‌ها تنها در بعضی مناطق که فضای عالی بسیار وسیعی وجود داشته باشد، قابل استفاده از هستند.

انواع مینی لودر

توجه داشته باشید که از این وسایل در گود‌برداری و خاک‌برداری به عنوان مسطح‌کننده خاک استفاده می‌کنند، بنابراین این وسیله می‌تواند در تمام نقاطی که بیل مکانیکی و لودر توانایی رفت و آمد را ندارند، مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین به علت حجم و فضای بسیار کمی که این وسایل دارند، به همین نسبت عملکرد آن‌ها نیز سریعتر خواهد بود. به طوری که قطعات ریز آن‌ها به راحتی جابجا می‌شوند و کار در سریع‌ترین زمان ممکن صورت می‌گیرد. به طور کلی می‌توان انواع مینی لودر‌ها را در سه دسته A، S و T طبقه‌بندی کرد.

مینی لودر سری A

لودر‌های مینی سری A جزو معروف‌ترین و پر طرفدار‌ترین وسایل هستند که ویژگی‌های خاصی دارند. به طور کلی مینی لودر‌هایی که دارای چرخ‌هایی هستند، قابلیت جهت‌گیری داشته و مانند ماشین عمل می‌کنند، در دسته A قرار می‌گیرند. از جمله این وسایل می‌توان به مینی لودر‌های A۲۵۰ – A۳۰۰ – A۶۵۰ – A۷۷۰ اشاره کرد.

مینی لودر سری T

اگر نوع خاصی از این وسایل دارای چرخ‌های زنجیری شکل همانند تانک باشند، جزء سری T قرار می‌گیرند. از جمله مینی لودر‌های سری T می‌توان به مینی لودر‌های T۲۵۰ – T۳۰۰ – T۶۵۰ – T۷۷۰ اشاره کرد.

مینی لودر‌های سری S

اگر این نوع خاصی از این وسایل دارای چرخ‌های ثابتی باشند که فقط در جای خود بچرخند، در دسته S قرار می‌گیرند. از جمله این موارد می‌توان به S۷۰ – S۱۳۰ – S۱۵۰ – S۲۵۰ – S۳۰۰ – S۴۵۰ اشاره کرد.

کاربرد مینی لودر در صنعت

به طور کلی مینی لودر‌ها که از محصولات ماشین آلات ساختمانی هستند، دارای کاربرد‌های متنوع و متفاوتی هستند. آشنایی با کاربرد‌های این وسایل برای افرادی که قصد خرید این وسایل کاربردی را دارند، بسیار حائز اهمیت خواهد بود. می‌توان بیان کرد که از آن جایی که مینی لودر‌ها ابعاد بسیار کوچک‌تری نسبت به لودر‌ها داشته و همچنین هزینه استفاده از آن‌ها بسیار کمتر است، امروزه استفاده از این ابزار‌ها در صنایع مختلف همچون ساختمان‌سازی افزایش بسیاری یافته است.

از جمله کاربرد‌های رایج این وسایل در صنعت ساختمان‌سازی و پروژه‌های ساختمانی می‌توان به کمک به جابجایی شن وماسه و مصالح یا حفاری به وسیله مته‌های مخصوص اشاره کرد. این نوع لودر‌ها در صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی، صنایع داروسازی، صنایع ساختمان‌سازی، صنایع معادن، صنایع کشاورزی، دامپزشکی، صنایع راهسازی و پروژه‌های شهری کاربرد دارند.

از جمله کاربرد‌های این وسایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لودر‌های مینی به این جهت که دارای غلطت ویبره هستند، می‌توانند در اموری همچون کوبیدن و محکم کردن زیرسازی جاده‌ها و کف کانال‌ها کاربرد دارند.
  • لودر‌های مینی دارای تیغه بولدوزری هستند که با استفاده از این قطعه امکان پاکسازی زمین از بقایای عملیات ساختمانی میسر خواهد شد. همچنین با استفاده از این تیغه‌ها لایه سطحی خاک از روی زمین برداشته می‌شود.
  • با استفاده از تیغه برف روب این دستگاه‌ها، امکان پاکسازی جاده‌ها و پیاده رو‌های پوشیده شده از برف وجود دارد.
  • لودر‌های مینی دارای جلوبند بتونیر هستند بنابراین امکان ساختن بتن با چرخش دورانی در این دستگاه‌ها وجود خواهد داشت.
  • از آن جایی که لودر‌های مینی دارای تیغه آسفالت بر هستند، می‌توان با استفاده از این وسیله آسفالت و یا بتنها را خرد کرد.
  • در این وسایل درام کاتر وجود دارد که این قطعه قابلیت تخریب تونل‌ها و کانال‌ها را به این دستگاه می‌دهد.
  • شاید جالب باشد بدانید از آن جایی که این دستگاه دارای چکش هیدرولیکی است، امکان ساخت تونل‌ها، معادن و تخریب بنا‌های قدیمی با استفاده از آن وجود دارد
  • این وسایل کاربرد بسیار زیادی در تمیز کردن و جارو کردن جاده‌ها و معابر دارند، زیرا در این دستگاه‌ها جاروب Sweeper وجود دارد‌.
  • از آن جایی که در این دستگاه‌ها چاله کن موجود است، می‌توان با استفاده از آن‌ها چاله‌های عمودی در سطح زمین ایجاد کرد.
  • با استفاده از این وسایل امکان ایجاد شیار در زمین‌های سخت و یخ‌زده وجود دارد؛ زیرا در این دستگاه‌ها وسیله‌ای به نام ripper تعبیه شده است.
  • افراد با استفاده از لودر‌های مینی می‌توانند کار‌هایی همچون کانال کشی و جا‌گذاری سیستم آبرسانی را انجام دهند؛ زیرا در این دستگاه بیل بکهو وجود دارد.
  • با استفاده از پاکت همه کاره این دستگاه امکان جابجایی سنگ‌های بزرگ یا اجسام بزرگ و همچنین تراز کردن زمین وجود دارد.
  • با استفاده از چنگک‌ها، امکان حمل و نقل مواد قطعات مختلف، تنه‌های درخت و جابجایی سنگ‌ها وجود دارد.
  • از دیگر کاربرد‌های مینی لودرها می‌توان به کابل کشی، حفر جوی برای آب‌رسانی و نصب لوله با استفاده از ترنچر یا کانال کندو شاخ لیفتراک برای جابجایی ایمن مواد در ارتفاع اشاره کرد.

مشخصات مینی لودر

به طور کلی این وسایل دارای ویژگی‌ها و مشخصات خاصی هستند که این ویژگی‌ها و مشخصات بر کارکرد بهینه این ابزار‌ها می‌افزایند. از جمله ویژگی‌های لودر‌های مینی می‌توان به فشار پایین دستگاه، ابعاد کوچک آن، عملکرد بسیار خوب و سهولت کار با آن اشاره کرد. شاید جالب باشد بدانید که از آن جایی که انواع مختلف این وسایل دارای پیوست‌های بسیار زیادی هستند، افراد می‌توانند از این دستگاه‌ها برای کار‌های خاص در پروژه‌های متفاوت استفاده کنند و این طور نیست که این دستگاه‌ها تنها برای یک کار خاص طراحی شده باشند.

روی لودر‌های مینی پاکت ۴ در ۱ استفاده می‌شود که همه کاره است. این پاکت قابلیت این را دارد که خاک یا مواد را تا وزن ۱۲۵ کیلوگرم جمع کند و همچنین شما می‌توانید برای گرفتن وسایل با استفاده تیغه دستگاه از این پاکت استفاده کنید. به علاوه در این وسایل پیوست‌های حفاری وجود دارند که می‌توانند حفره‌هایی با قطر ۶۰۰ میلی‌متر و عمق یک متر یا حتی عمق ۲ متر به وجود آورند‌. از جمله مزیت‌های مینی لودر‌ها این است که پیوست‌های آن‌ها به راحتی قابل تعویض هستند، بنابراین افراد قادر به اداره چندین پروژه با یک دستگاه خواهند بود.

نکات خرید مینی لودر

به طور کلی در هنگام خرید این وسایل لازم است به مشکلات و ضعف‌هایی که ممکن است در آینده در این دستگاه‌ها به وجود آیند، توجه داشته باشید. از جمله مشکلات رایج این دستگاه‌ها می‌توان به جوش آوردن رادیاتور و مناسب نبودن رادیاتور برای لودر‌های مینی، ضعیف بودن بازو‌های دستگاه اشاره کرد. همچنین در هنگام خرید مینی لودر ساخت ایران توجه داشته باشید که دستگاه دارای نقاط قوتی همچون قوی بودن موتور با استهلاک پایین باشد.

علاوه بر این موارد پیشنهاد می‌شود برای این که بتوانید یک مینی لودر خوب و با کیفیت برای خود تهیه کنید، به برند تولیدی آن توجه ویژه‌ای نشان دهید. یکی دیگر از موارد و نکات مهمی که در هنگام خرید این وسایل باید به آن توجه داشته باشید، سال ساخت و مونتاژ دستگاه شما است. بدین صورت که هرچه از مونتاژ و ساخت دستگاه کمتر گذشته باشد، کیفیت و قیمت آن بالاتر خواهد بود.

قیمت مینی لودر

یکی از نکات مهمی که لازم است خریداران این دستگاه‌ها به آن‌ها توجه داشته باشند، قیمت مینی لودر صفر است. به طور کلی قیمت این وسایل بستگی به عوامل متفاوتی همچون نقاط قوت و نقاط ضعف موجود در این دستگاه‌ها دارد. به این صورت که هر دستگاه شما کیفیت بالاتری داشته باشد، قیمت آن نیز به نسبت بالاتر خواهد بود. همچنین یکی از مهمترین نوع عواملی که روی قیمت لودر‌های مینی تأثیر بسزایی دارند، سال ساخت و مونتاژ دستگاه است.

اگر دستگاه شما در ایران مونتاژ شده باشد، سال تولید آن به شمسی و اگر خارجی باشد به سال تولید آن به میلادی قابل محاسبه است. در خصوص سال ساخت و مونتاژ این وسایل می‌توان اشاره کرد که هرچه سال‌های گذشته از مونتاژ و ساخت این دستگاه‌ها کم‌تر باشد، قیمت آن‌ها بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال قیمت مینی لودر ساخت ایران به نسبت بیشتر از لودر‌های مینی دیگر است.

قیمت مینی لودر دست دوم

به طور قطع قیمت لودر مینی دست دوم نسبت به لودر مینی نو بسیار کمتر خواهد بود. اما باز قیمت لودر مینی دست دوم بستگی بسیار زیادی به کیفیت و میزان استفاده از دستگاه خواهد داشت. بنابراین هر چه این دستگاه بیشتر استفاده شده باشد، قیمت آن کمتر خواهد بود. به علاوه اگر برخی از قطعات این وسایل که دست دوم‌اند دارای ایراد و نقص باشند، سبب کاهش قیمت دستگاه خواهند شد.